Perşembe, Haziran 29, 2006

Windsurf - Çeşme Alaçatı


Kesinlikle bağımlılık yaratan bir aktivite bu surf.

Deniz, rüzgar, surf ve ben..

Başka herşey dışarıda kalıyor yaparken. Başka herhangi bir şey düşünmeye kalkıncada insanın tek dünyası soğuk deniz suyu oluyor :) Tabiki bu en azından başlangıç için böyle, neettt :)) Henüz yeni başladım fakat oldukça hızlı ilerlediğimi düşünüyorum..

Yukarıda, rüzgar yaklaşık 22-27knot'lar civarındayken, yani henüz benim için erken(!) olduğu bir gün 28 Haz Çarşamba günü, tüm dünyadan free style surferlar Alaçatı'yı şenlendirirken çektiğim bir fotoğraf var.

Birkaç kişiye gösterdim bu fotoğrafları. 'Aa tamda adam düşerken çekmişsin' diyenlere çok güldüm. Adamlar düşmüyorki!! :) Board, bumba ve yelken bir parçaları olmuş neredeyse. O kadar rahatlar board üzerinde.. İşin püf noktası ve özüde bu aslında. İstekli ve rahat olacaksınız.

Kesinlikle tavsiye ediyorum, surfe başlayın. Bu zevkten mahrum kalmayın. ;)

Pazartesi, Haziran 19, 2006

Sokak hayvanlarına seks özgürlüğü :)



Hayvanları koruyalım, Sokak hayvanlarına sahip çıkalım vs.. şeklinde bir başlık atılsa eminim birçok kişinin gözüne bile takılmaz böyle konular..
Özellikle her konunun ucundan bilgisi ve o konu hakkında çokça fikri(!) olan kişilerden farklı olalım ve aşağıdaki yazıyı okuyalım.

Sokak hayvanlarına eziyetin, onları öldürmenin kesinlikle karşısındayım. Ancak son paragraftaki bilgiye sahip olmadan önce, onların sokaklarda yaşamasına da sıcak bakmadığımı itiraf etmeliyim. Mademki böyle bir gerçek var, ne diyelim sayılı zaman çabuk geçer.. Hemde insanca :)


KISIRLAŞTIR - AŞILAT - YAŞAT

1 DİŞİ KÖPEK = 67.000 KÖPEK
Köpeklerin %80’ini öldürmek mümkün olsa dahi, kalanlar kısa zamanda ölenlerden kalan boşluğu dolduracaktır.Zira bir tek dişi köpekten altı yıl içinde 67,000 köpeğin ürediği hesaplanmıştır.
WHO (World Health Organisation) tarafindan yapılan bir çalışmaya göre
Her canlı türü için bir taşıma kapasitesi vardır. Bu taşıma kapasitesi kaynakların (barınma, yiyecek, su) ne Kadar müsait olduğuna bağlıdır. Gelişmiş omurgalıların (köpekler dahil) nüfus yoğunluğu, çevrenin taşıma kapasitesini doldurmaya eğilimlidir. Nüfus yoğunluğunda ölüme dair herhangi bir azalma, hayatta kalanlar daha iyi üreyebileceğinden, ve daha iyi besleneceğinden, hemen telafi edilmektedir. Bir başka deyişle, köpekler yok edildiğinde, hayatta kalanların ömürleri uzayacaktır çünkü mevcut kaynaklardan daha çok yararlanabilecekler ve kaynaklar için daha az rekabet olacaktır.


Köpek popülasyonunu kontrol etmenin tek etkin yöntemi “kısırlaştır, aşıla, yerine bırak” projesinin uygulanmasıdır. Bu projenin uygulanması ve hayvanların %90’ının kısırlaştırılması durumunda:
6 yıl sonra sokak köpeği sorunu tamamen halledilmiş olacak, Türkiye sokak köpeğinin olmadığı bir ülke olmayı, hem de uygar bir yöntemle başarmış olacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.yasamhakkinasaygi.com/kay.htm
Related Posts with Thumbnails