Cuma, Kasım 10, 2006

Sımsıcak

    Uykudayken hiç farkına varılmaz belki ancak, soğuk bir kış günü sabaha açtığınızda gözlerinizi, yorganın altındaki o sıcaklıktır kadın.

    Üzerinize giydiğiniz yeni ütülenmiş gömleğin yakalarında da yakalayabilirsiniz bu sıcaklığı. Yada kahvaltı masasında içilen çayın ilk yudumunda.

    Kadın hep ayaktadır erkeği uykudayken. Herşey olması gerektiği gibiyse eğer, erkek bunun farkına varmaz pek. Yer, içer, gezer, yatar, uyur, çalışır ancak mutfak kısmında, sahne arkasında neler döndüğünden bi-haberdir daima. Haberdar olmak işine de gelmez çoğu zaman. Doğası gereği erkek biraz soğuk, kadınsa sıcaktır. Bu yüzden ikisinin birlikteliğinden güzel bir ortalama yakalanır hep. Yapısı gereği kadın kollar, savunur, besler ve önemser aklı aksini söylese bile.

    Erkeğin hayatını şekillendiren, onu yönlendiren hep bir kadındır inkar edilse dahi. Küçüklüğünde annesi, delikanlılığında platonik aşkları, kendini bulmaya başladığında ise hayatını paylaştığı kadın yada kadınlar hep aktif roldedirler sahne arkasında. Görünür kısım ise erkeğin kendisidir yalnızca. Hayatına giren kadınların vizyonu ne kadar genişse, zevklerini ne kadar geliştirmişlerse işte o kadar sağlam durur erkek hayata karşı.

    Hayat ne güzeldir, yağmur altında buz gibi bir havada, denize karşı yudumluyorsanız sımsıcak kadını..

2 yorum:

zzeinepp dedi ki...

vayy bee kadını böle anlatabilenler kaldı mı yaa?
şaşırdım inan..

IQ't dedi ki...

:)
(keşke hissettiklerimi kaleme alacak kadar yetenekli olabilsem, bu kadar taşanlar ancak)

Related Posts with Thumbnails